fbpx

Tesla kopen? Dit zijn de fiscale voordelen in België

Lenoir Tesla Model 3, Model S, Model X, Carbon, Chrome Delete, Velgen, Recaro, leder interieur

Share This Post

Sta jij op het punt om je eerste Tesla aan te kopen? Proficiat! Je bent daarmee een pionier in België, want nog maar weinigen gingen je voor. Toch is het zowel voor het milieu als voor je portemonnee interessant om een Tesla aan te kopen. In deze blog ontdek je van welke fiscale voordelen je profiteert bij het kopen van een Tesla in België!

Fiscale voordelen van een Tesla in België

Er zijn een paar verschillen in voordelen op federaal, Vlaams, Waals en Brussels niveau. Zo geniet je op federaal niveau van een minimumtarief van 4% voor VAA (voordeel alle aard) dankzij de nulemissie. Daarnaast is een Tesla 100% fiscaal aftrekbaar voor bedrijven en betaal je een minimumtarief voor CO2 solidariteitsbijdrage. 

Op Vlaams niveau komt daar nog € 0 BIV (belasting op inverkeerstelling), of een minimum belasting van € 61,50 tot € 495 voor leasewagens bij, samen met € 0 Rijtaks, of een minimum belasting van € 85,27 voor leasewagens.

Voor Wallonië en Brussels worden de federale voordelen aangevuld met € 61,50 € BIV/TMC (belasting op inverkeerstelling) en de laagste verkeersbelasting op jaarbasis: € 85,27.

Fiscale voordelen in de toekomst

De overheid stimuleerde elektrisch rijden de afgelopen jaren door verschillende subsidies, fiscale voordelen en premies. Op 18 mei 2021 besliste de federale regering dat er belangrijke wijzigingen komen die van toepassingen zijn op de fiscaliteit van bedrijfswagens. 

Zo zullen vanaf 2026 enkel emissievrije bedrijfswagens (volledig elektrisch, waterstof met fuel cell) nog 100% fiscaal aftrekbaar zijn, waar Tesla wagens dus ook onder vallen!

Niet-emissievrije wagens zullen steeds minder en minder fiscaal voordeel krijgen om zo de aankoop van elektrische wagens te stimuleren.

Wil je zeker zijn van welke fiscale voordelen van toepassing zijn op het moment dat jij jouw eerste Tesla aankoopt? Raadpleeg dan zeker een fiscaal consulent of je boekhouder om zeker te zijn van de laatste nieuwe regels. 

Een Tesla op maat van jouw persoonlijkheid

Een Tesla is een vernuftig staaltje technologie op vier wielen, maar laat ons eerlijk zijn, qua personalisatie zijn er maar bitter weinig opties. Maar that’s where we come in! Bij Lenoir toveren we jouw spiksplinternieuwe Tesla om tot een wagen die 100% bij jou past. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ontdek hier hoe we jouw Tesla kunnen personaliseren.

 

Maandelijkse tips & tricks?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

More To Explore

Lenoir Tesla

Een nieuw interieur voor jouw Tesla

Een glimlach. We hopen dat dat op jouw gezicht verschijnt als je in je Tesla stapt. Maar misschien kunnen we die glimlach nog vergroten dankzij

Op zoek naar jouw custom Tesla?

Contacteer ons

Scroll naar boven